Hyppää suoraan sisältöön

Hoksaan viides uutiskirje 9.5. 2008

Hei ystävät,

Tällä viikolla kesä on kerralla humahtanut Saksaan. Kylmän ja sateisen kevään jälkeen aurinko tekee hyvää. Myös nurmikon ja katukiveyksen rakojen pikkuauringot ovat nousseet kukoistamaan. Siksi tarjoamme tänään voikukkahunajan ohjeen. Siitä voisi vaikka olla äitienpäivälahjaksi, kunhan panet keittiön kuntoon puuhailujen jäljiltä, että lahja pysyy salassa!

Tällä viikolla:

  • Kotipuutarhuri tahtoisi päästä voikukasta eroon, muttei sitä ei mikään nitistä. Siispä anna sen kukkia, mutta kerää kukat ennen kuin riesa ehtii siementää. Makeisina tai siirappina keltainen kelmi maistuu.
  • Yllättävää kyllä voikasta voi valmistaa myös kumia. Yksi Saksan suurimmista sanomalehdistä, Frankfurter Allgemeine, kirjoitti jokin aika sitten voikukkakumia kehittelevästä tutkijasta. Ajatus voikukasta kumin raaka-aineena ei ole aivan uusi. Toisen maailmansodan aikana Saksalaisilla oli suuruudenhulluja suunnitelmia kukkakumin varalle, kun raakakumin tuonti Etelä-Amerikasta estyi sodan ajaksi ja renkaista oli pulaa. Idea ja tuotantomenetelmät olivat peräisin valloitetuilta alueilta Kazakstanista, jossa myös kasvaa erityisen kumipitoinen voikukkalaji. Nyt kukkaiskumista olisi iloa erityisesti lateksiallergikoille.
  • Jatkiksen seitsemännessä luvussa Kelvollista kiisseliä Thomas kunnostautuu keittotaidoillaan ja antaa Oskarille ajattelemisen aihetta. Oskar muistelee isäänsä ja kuulee sadun kalastajasta ja petollisesta pullonhengestä.

Ensi viikolla lisää!

Hyvää helluntaita ja äitienpäivää!

Hoksaamisiin, Eeva

Lisää taustatietoa Eevasta ja Hoksaasta

Hoksaa-lehden Hoksaa-lehden etusivulle sivun alkuun