Hyppää suoraan sisältöön

Hoksaan kahdestoista uutiskirje 27.6. 2008

Loman alku ruuhkauttaa Autobahnit

Nyt meilläkin koulut ovat lopulta sulkeneet ovensa. Tosin vaan kuudeksi viikoksi. Loman alkaminen Nordrhein-Westfalenissa, Saksan runsasväkisimmässä osavaltiossa, näkyy varsinkin etelään johtavilla moottoriteillä. Auto on saksalaisille loman ykköskulkuneuvo. Täällä voi edelleen monilla moottoritieosuuksilla posottaa ilman nopeusrajoituksia.

kuva ©Michael Hocke, Dresden Saksa

Autot saavat hellää hoivaa

Auto on saksalaisille välttämättömyys. Suhde autoon on hellän huolehtivainen. Vai mitä sanotte naapuristani, jonka olen viime aikoina vähintään kerran viikossa tavannut puhdistamasta bemarinsa pölykapseleita ja pyöriä niiden alta? Näppituntumalla on tavallisempaa, että perheessä on kaksi autoa kuin ei yhtään. Jopa monilla opiskelijoilla on auto, jotta he pääsevät luennoilleen keskustan ulkopuolella sijaitseviin yliopistokomplekseihin.

Ihmiset ihmettelevätkin aina, kuinka me edes tulemme toimeen ilman. Sanon, että junalla pääsee ja ruuankin voi ostaa kotiinkuljetuksella. Kukaan meistä ei rakasta ostoksillakäyntiä ja siksi onkin kätevää, kun viikottaiset perushankinnat tuodaan suoraan kotiin luomutilan kaupasta. Hätätilanteessa käytämme taksia. Kaupungissa asuva ei autoa tarvitse.

Joukkoliikenne tökkii ja pyöräteillä on tungosta

Tosin junalla ei täällä aina pääse. Mieheni ja poikani matkustavat päivittäin puolitoista tuntia julkisilla töihin ja kouluun. Junia menee vain kaksi kertaa tunnissa ja toisinaan ne kulkevat miten sattuu. Viiden minuutin viivästyksestä tulee helposti vähintään puolituntinen, eikä tiedotus asemalla koskaan tunnu olevan ajan tasalla.

Pyöräily ei ole sen miellyttävämpi vaihtoehto. Hyötypyöräilijä, joka tahtoo vain päästä paikasta toiseen, on usein täysin autoliikenteen armoilla. Harvat pyörätiet taas ruuhkautuvat vakavamielisistä pyöräilyn harrastajista. On tavallista, että pyörät kuljetaan pyöräilylle otolliseen paikkaan autolla, ja siellä sitten harrastetaan tosissaan.

Emme silti aio hankkia autoa. Naapurin avoauto saa edelleen seistä meidän tallissa. Autottoman elämässä on myös odottamatonta ylellisyyttä. Ystäväni, jotka ajelevat ympäriinsä, sopivat aikataulunsa usein liian tiukoiksi. He kun luulevat hetkessä suhauttavansa paikasta toiseen. Minä onnistun vähentämään stressiä sillä, etten yksinkertaisesti voi ladata päivääni yhtä täyteen.

Kahdeksan tapaa vähentää turhaa autoilua
  1. Kulje pyörällä tai jalan aina kun voit.
  2. Ulkoile ja liiku lähimaastossa.
  3. Harkitse lähiharrastuksia.
  4. Käytä ja tarjoa kimppakyytiä.
  5. Käytä lähipalveluita.
  6. Suunnittele ostoksesi. Pidä kotona perusruokavarastoa: jauhoja, ryynejä, makaronia, mausteita, munia.. Kauppalista ehtymässä olevista artikkeleista auttaa. kun täyttää koko varaston kerralla vaikka kerran kuussa, selviää pikkutäydennyksestä jalan tai pyörällä.
  7. Hoida useampi asia kerralla. Harva ostos on niin välttämätön, että se täytyy saada heti. Näistäkin voi pitää listaa.
  8. Osta postitse. Säästyvät myös hikiset hetket sovituskopissa ja kassalla.

Keksi lisää!

Pureeko bensalasku pihiin himoautoilijaan?

Toisaalta emme tietysti voi tuosta noin vaan lähteä johonkin, mutta samalla turha ajeleskelu karsiutuu. En esimerkiksi yhden asian tähden hurauta kauppaan toiselle puolelle kaupunkia. En myöskään aja kaupunkilaisten virkistykseksi rakennetuille ulkoilualueille ulkoilemaan enkä kuskaa lapsia joka päivä harrastuksiin ympäri seutukuntaa.

Saksalaiset matkustelevat paljon. Vitsailemmekin, ettei heistä pääse eroon missään maailmankolkassa. Turisteina he ovat kuitenkin perisaksalaisen hintatietoisia. He pihistelevät juomarahassa, eivätkä tuhlaa tuliaisiin, valittavat Expedia.de matkaportaalin kyselyyn vastanneet eri maiden matkailutoimistovirkailijat, jotka arvioivat saksalaiset maailman piheimmiksi turisteiksi.

Perussaksalainen harkinnee ympäristöystävällisempiä kulkuneuvoja vasta sitten kun omalla autolla liikkumisen hinta ylittää matkalippujen hinnan. Moni laskeskelee, että kun auto kerran on hankittu, on perheen edullisinta matkustaa sillä. Vertailussa painaa vain bensan hinta. Autoilusta koituvia laina-, huolto-, autotalli- jne. kuluja harva ottaa huomioon, sillä autoa pidetään välttämättömyytenä.

Nyt polttoaineen hinta on rajussa nousussa. Toivottavasti se saa yhä useamman kansalaisuuteen katsomatta harkitsemaan muita liikennevälineitä. Myös päättäjien on tultava vastaan. Tilauksessa entistä sujuvampaa ja edullisempaa joukkolikennettä sekä toimivia pyöräteitä!

Tällä viikolla:

Ensi viikon hoksaamisiin, Eeva

Lisää taustatietoa Eevasta ja Hoksaasta

Hoksaa-lehden Hoksaa-lehden etusivulle sivun alkuun