Hyppää suoraan sisältöön

Hoksaan 25. uutiskirje 4.12. 2008

Hei ystävät,

Kuulin, että jo viime viikolla pääkaupunkiseudulla tuli lunta niin, että humahti. Meilläkin pyrytti. Puiden oksille laskeutui valkoinen kuorrutus, mutta maassa hiutaleet kertyivät vesilätäköiksi.

Ikkunanäkymääni somistaneet lumihuurretut puut ovat taas paljaita, ja talvesta ja lähestyvästa joulusta muistuttavat maisemassa vain joulumarkkinakojut, joita on pystytetty torille ja kauppakatujen varsille.

Kaupungilla kojujen liepeillä nenä tapaa glögiä muistuttavan Glühweinin ja paahdettujen manteleiden sokerikuorrutuksen tuoksun sekä makkarankäryn.

Lapsille on tarjolla karuselli, hattaroita ja isoja koristeltuja Lebkucheneita, saksalaisia piparkakkuja. Kojujen vierellä kohoaa joulukuusia ja jouluvalot loistavat kaiken komeuden yllä.

Saksalaisille joulutori on perinne. Sinne mennään juomaan pari Glühweinia torvisoiton säestyksellä ja ostamaan pieniä joululahjoja.

Minä en torilta kuitenkaan joulutunnelmaa löydä. Eikä säätilakaan oikein herätä jouluvaistojani.

Seuraavaa lumisadetta odotellessa tarjoan teille Tiina-Maria Leinosen Lumihiutalekirjan. Vihkot, kynät ja suurennuslasit valmiiksi ja lumikiteitä tarkkailemaan. Kuinkahan monta sakaraa niissä on?

Tällä viikolla:

Ensi viikon uutiskirje jää väliin. Ennen joulua on kuitenkin luvassa yksi uusi aihe ja jatkiksen loppusanat.

Mukavaa joulun odotusta ja hyvää toista adventtisunnuntaita!

Hoksaamisiin, Eeva

Lisää taustatietoa Eevasta ja Hoksaasta

Hoksaa-lehden Hoksaa-lehden etusivulle sivun alkuun